RING OSS - 031-311 60 05

Takläggare Göteborg

RING OSS - 031-311 60 05

Tegeltak och papptak

Tegeltak

Erbjuder även ert företag även tegeltak och papptak? Då kan ert företag även använda er av informationen nedan anpassat efter ert företag. Vi profilerar gärna ert företag mot ett annat verksamhetsområdet också. 

Ebjuder ni tjänster som takläggare i Göteborg? Kontakta oss, vi hyr ut den här sidan åt er med redan bra ranking och skapar nya kundkontakter!

Vilket tak vill du ha? Det är en del faktorer som spelar in när det kommer till val av takmaterial. Materialet till ett tak, bör du välja beroende på fastighetens arkitektur, och vad som blir snyggast mot den fasad som du har. Men ingen kan sätta emot att prisbilden påverkar valet av material till taket. Därför tar vi här upp de slags tak som är billigast och dyrast. 

Tegeltak

Takläggning med tegelpannor kostar en bra slant mer än ett papptak men tegeltak håller bra mycket längre än papptaket. Så egentligen spelar kostnaden – i det långa loppet – inte så stor roll. Initialt är det en stor skillnad, men varför inte se det som en investering i det hus som du äger. Tegeltak kostar mellan 500-800 kronor/kvadratmeter, allt beror på vilket tegel du väljer. Förutom tegelpannorna, är det många andra material som du behöver köpa; råspont, takställningar, plåt till isolering och mycket annat.

Papptak

Papptak låter antagligen billigare och med sämre kvalitet, än vad det egentligen är. Nu är ju inte papptak, varken av papper eller kartong. Det är istället som att (nästan) asfaltera sitt tak, om man ska hårddra beskrivningen av det hela. Längder av papp, bränns fast med värmepistol och läggs över varandra, på så sätt blir taket mycket tätt och skyddas från nederbörd. Fördelarna med papptak är den att du får ett fint och platt tak. Papptak blev mycket populärt under 1950- och 60-talet, och populariteten har hållit i sig ända sedan dess. En fördel med papptak är priset, som är flera tusenlappar lägre, per kvadratmeter, än tegeltak. Väljer du Mataki Unotech takpapp kan det kosta kring 135 kronor/kvadratmeter.

Oavsett vilket material som du önskar till ditt tak, är det alltid bäst att rådfråga oss först. Ta därför kontakt och få kostnadsfri offert.

Vi lägger papptak